Kırşehir İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB), doğum yapan annelerin ziyaret edilmesi ve bilgilendirilmesi amacıyla “Anneliğin Yalnız Geçmesin” adlı projeyi hayata geçirdi.

Proje kapsamında İl Müftü Yardımcısı Zeynep Önen, ADRB Koordinatörü Sema Öztürk ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Kolları temsilcileriyle birlikte Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Servisi'nde yatan anneleri ziyaret etti.

İl Müftü Yardımcısı Önen, yeni doğum yapan annelere geçmiş olsun temennisinde bulunarak "dünyaya getirdikleri çocuğun, Allah'ın kuluna verdiği nimetlerin içerisinde en değerlisi olduğunu" söyledi.

Ziyarette yeni doğum yapan annelere, İslam'da evlat sahibi olmanın önemi hatırlatıldı, lohusalık dönemine dair fıkhi hükümler ile süreçteki batıl inanış ve hurafeler hakkında bilgi verildi.

Ayrıca servisteki hasta ve hasta yakınlarına ADRB faaliyetleri tanıtılarak kapılarının her zaman açık olduğu ifade edildi.

Ziyarette doğum yapan annelere Kırşehir Müftülüğü ve TDV Kırşehir Şubesi tarafından hazırlanan hediye ve ikramlıklar takdim edildi.

Ziyaret sonrası Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Müftü Yardımcısı Önen, "İl Müftülüğümüz tarafından gerçekleştirilen hastane ve hasta ziyareti bizler için çok büyük bir önem arz ediyor. Bizler, Diyanet İşleri Başkanlığımızı ve İl Müftülüğümüzü temsilen hastalarımızın gönüllerine misafir olduk. 'Anneliğin Yalnız Geçmesin' projesi kapsamında bu ziyaretlerimiz ADRB Koordinatörlüğümüzce her hafta düzenli olarak devam edecek." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan