Doğuştan görme engelli olan 23 yaşındaki Hamide Özbek, ailesiyle birlikte Afganistan'daki taliban zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığındı.

Kırşehir’e yerleşen görme engelli Özbek, Kırşehir İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında başladığı hafızlık eğitimini başarıyla tamamladı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan Özbvek, ‘‘Hafızlık Belgesi’’ almaya hak kazandı.

İl Müftülüğünde düzenlenen törende Özbek'e hafızlık belgesini takdim eden İl Müftüsü Mehmet Yaman, “Hafızlık belgesini almayı hak eden Hamide kızımızı tebrik ediyorum. Çok çalıştı, gayret etti ve hafızlık ile taçlandı. Hocalarımızın katkısı da çok, onlara da çok teşekkür ediyorum. Kırşehir İl Müftülüğü olarak hafızlığa ve hafızlarımıza çok önem veriyoruz. Hafızlık makamı dünyada kıyaslanamayacak kadar yüce bir makamdır.” dedi.  

Ülkesindeki iç savaştan kaçarken, akarsu üzerinden geçtiği bir anda, Braille Alfabesi ile hazırlanan Kur'an-ı Kerim'ini düşürdüğünü ve çok üzüldüğünü belirten Hamide Özbek, "Taliban zulmünden kurtulmak için yaşadığımız toprakları terk ederek Türkiye’ye doğru yola koyulduk, Türkiye’ye gelirken Kur'an-ı Kerim'imi akarsuya düşürdüm. Kırşehir İl Müftülüğü yetkilileri bana çok yardımcı oldu. Bana Braille Kur’an-ı Kerim hediye ettiler. Hafızlığıma vesile oldukları için çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kızının hafızlık sürecini paylaşan anne ise Hamide Özbek'in küçük yaşlardan beri başarılı olduğunu, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeyi ve ezberlemeyi çok istediğini belirtti.

Editör: Mehmet Çalışkan