Kırşehir İl Müftülüğü, “2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında din görevlilerine yönelik konferans düzenledi.

“Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferansa, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin Gezgiç konuşmacı olarak katıldı.

Cami Hizmetleri Daire Başkanı Gezgiç, “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” başlıklı konferansında, “Yüce dinimizin evrensel değerleri camilerden yayıldı. Müminler Yüce Yaratıcı'yla, kendileriyle, içinde bulundukları çevre ve toplumla caminin temsil ettiği yüce değerlerle yön bulmuştur. Sevgili Peygamberimiz, tevhit ve iyilik mücadelesinin merkezine Mescid-i Nebi’yi koymuştur. İslam’ın bütün değer ve ilkeleri, buradan insanlığa ulaşmıştır. İşte bu değerlerden biri de bu yıl ki ‘Camiler ve Din Görevliler Haftası’nın teması olarak belirlediğimiz 'vefa'dır.” dedi.

Din görevlilerinin çok önemli bir görevi ifa ettiklerinin altını çizen Gezgiç, “Hizmetleriniz sayesinde dünyanız ve ahiretiniz inşallah mamur olacaktır. Şunu iyi bilmeliyiz ki yüce dinimiz İslam’a ve necip milletimize hizmet etme görevinin üstünde daha ulvi bir görev yoktur. Bu görev bizi canlı ve dinamik tutmalı ve hayatımıza anlam katmalıdır. Bu görev heyecansız olmaz. Mihrap, minber ve kürsü hizmetleri acziyet göstermeyi, ihmal etmeyi ve ötelemeyi kabul etmez. Sürekli kendimizi yenilemeyi, fedakarlığı ve çalışmayı gerektirir.” diye konuştu.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Mehmet Yaman ise “Tüm din görevlilerimizin ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyorum. Konferansa katılan tüm hocalarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Konferansın ardından “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren din görevlilerine ödülleri takdim edildi.

Programa İl Müftüsü Mehmet Yaman, İl Müftü yardımcıları, Çiçekdağı İlçe Müftüsü Ünal Koca, Müftülük personeli ve din görevlileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan