Kırşehir Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Mucur İlçe Müftülüğü ve Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) iş birliğinde gençlere yönelik sabah namazı buluşması düzenlendi.

“Erdemli gençlik sabah namazında buluşuyor” projesi kapsamında düzenlenen sabah namazı buluşmasına Mucur Müftü Vekili Yasin Güneş, Mucur Gençlik Merkezi Müdür Yardımcısı Ali Kaya, KYK Müdür Vekili Ümit Sağlam, din görevlileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri ve KYK yurtlarında kalan öğrencilerle, lise eğitimine devam eden çok sayıda öğrencinin katıldığı sabah namazı buluşması, namazdan önce okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı.

Ardından Müftü Vekili Yasin Güneş, öğrencilere Hz. Muhammed’in (s.a.s.) ve genç sahabelerin hayatını anlattı.

Sabah namazının cemaatle birlikte kılınmasının ardından program yapılan dua ile tamamlandı.

Sabah namazı buluşmasına katılan gençlere ve cemaate, cami çıkışında çorba ikram edildi.

KYK öğrencilerine konferans

Öte yandan Mucur İlçe Müftü Vekili Yasin Güneş, KYK yurdunda kalan gençlere “Hz. Peygamber ve Gençlik” temalı konferans verdi.

Üniversite öğrencilerinin İstiklal Marşı’nı okumasının ardından yine öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, salavat-ı şerifelerle devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Hz. Peygamber ve Gençlik” temalı slayt gösterisinin ardından Müftü Vekili Güneş’in konferansı başladı.

Program, öğrencilerin seslendirdiği ilahilerin ardından simit ikramıyla son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan