Bosna Hersek Sarayova Müftüsü Enes Ljevakovic ve beraberindeki heyet, Kırşehir Müftülüğünü ziyaret etti.

Kırşehir İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Arslantürk,  ziyaret sırasında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bosna Hersek bize Fatih Sultan Mehmet Han'ın emanetidir"

“Misafirlerimizin müftülüğümüzü ziyaretlerinden dolayı memnun olduk. Bosna Hersek bize Fatih Sultan Mehmet Han cennet mekân ve Bilge Kral Aliya İzzet Begoviç merhumun emanetidir. 1990’lı yıllarda Bosnalı Müslümanların karşılaştıkları zulümleri biliyoruz ve unutmayacağız.

Bilge Kral Aliya İzzet Begoviç’in yaşadıkları ile inanç ve fikir alanında verdiği mücadele, birkaç doktora tezi olabilecek mahiyette. Allah bizi kardeş olarak ilan etmiş. Bu tür ziyaretler, din kardeşliğinin gönüllerde daha da sağlamlaşması ve hayata yansımasına katkı sağlayacaktır.”

Kırşehir Müftülüğü ve çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Arslantürk’ün konuşmasını tamamlamasının ardından, Bosna Hersek Sarayova Müftüsü Enes Ljevakovic ise şu ifadeleri kulandı: 

"Siz güçlü olursanız biz orada rahat olabiliyoruz"

“Biz Türkiye ve Türk halkını çok seviyoruz. Siz güçlü olursanız biz orada rahat olabiliyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı ve Kırşehir Belediyesi  Olova şehrinde bir cami inşa ediyor. Kırşehir ile Olova kardeş şehir. Allah nasip ederse bu camiyi ibadete açacağız. Türkiye Diyanet Vakfına, Kırşehir halkına ve Kırşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz."

  

Editör: Mehmet Çalışkan