Kırşehir İl Müftülüğü “Mevlid-i Nebi Haftası” etkinlikleri kapsamında “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu ” konulu konferans düzenledi.

Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Ahmet Belada konuşmacı olarak katıldı. 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Mehmet Yaman, “Vefa, her şeyden önce Yüce Allah’a gönülden bağlılık, sadakat ve itaattir. Yaşadığımız çağda unutulmaya yüz tutan vefa konusunu, Peygamber Efendimizin örnekliğinde yeniden insanlığın gündemine taşımayı hedefliyoruz.” dedi.

Ardından “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferansını sunmak üzere kürsüye davet edilen Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Ahmet Belada, “Peygamberlik mektebinde yetişen bir insanın nasıl davranması gerektiğini, onun yaşantısıyla anlarız.” dedi.

Başkanlık Müşaviri Belada, şunları kaydetti:

"Bizim öğretmenlerimiz Allah ve Resulü'dür. Bizler de Peygamberi anlamak ve öğrenmek için hayatımızın her anında onun yaşantısı gibi yaşamak zorundayız. En büyük iyilik, her zaman her yerde hakkı söylemek, zulme mani olmak ve mazlumlarla birlikte olmaktır. Bunun en güzel örneklerinden biri de biraz sonra hakkında bilgi vereceğim Mut'im'dir. Mut’im inanmamış olmasına rağmen, sadece insan olduğu için kötülüklere mani olmaya, iyileri himaye etmeye çalışmıştır. Öğretmeni Allah ve Rasulü olan kardeşlerim; çok temkinli ve dikkatli olun. Müslüman, Allah’ın kurallarına riayet eder, emirlerine uyar, yasaklarından sakınır."

Belada, “İyilikten iyi kötülükten de kötü hiç bir şey yoktur. İyilik her yerde iyi, kötülük her yerde kötüdür. İyi olmanın yolu iyilikle, kötü olmanın yolu kötülükledir. İyilik burada iyi olduğu gibi öbür tarafta da iyidir. Ahirette ki karşılığı da iyidir. Kötülük burada yapılır, fakat öbür tarafta karşılığını kötü olarak görür. İyilik yapan her yerde her zaman alnı açık başı dik dururken, kötülük sahibi burada da kasvetli, sinsi ve ürkek, öbür tarafta da mahcuptur. Bundan dolayıdır ki 'Akıllı insan iyilik ile kötülük karşı karşıya geldiğinde iyiliği tercih edendir." ifadelerine yer verdi.

Konferans sonunda “Mevlidi Nebi Haftası” kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren din görevlileri ile öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan