Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ve Kırklareli Yeşilay Şube Başkanı Vedat Acar'ın katıldığı programda, “Bağımlılıkla Mücadelede İş Birliği Protokolü” taraflarca imzalanarak yürürlüğe girdi.

Kırklareli İl Özel İdaresi Salonunda gerçekleştirilen programda, Yeşilay Şube Başkanı Vedat Acar din görevlilerine “Bağımlılıkla Mücadelede Yöntem ve Yaklaşım” başlıklı bir sunum yaptı.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Yeşilay şubesi iyi bir ekip ve genç bir kadro ile yola çıkarak güzel ve farkındalık oluşturan çalışmalar icra etmektedir. Bu alanda din hizmetkârları olarak biz de çok güzel çalışmalar yapacağız. Bağımlılığın her türlüsü ile mücadele, sevgi ve hikmete dayalı bir gayret ile çalışılarak yürütülmelidir. Biz insanımızla samimi bir iletişim ve bağ kuramadığımızda, gençlerimiz maalesef madde bağımlılığına yöneliyorlar. Bu iş birliği protokolünün kapsam bölümünde, 'Bu protokol; insanları alkol düşkünlüğünden, sigara/tütün ve uyuşturucu maddelerden, kumar ve teknoloji dâhil her türlü bağımlılıktan korumak amacıyla cami, Kur'an kursu, gençlik merkezi ve diğer sosyal alanlarda gerekli faaliyetlerin başlatılması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, kaynak ve hizmet kullanımında işbirliği yapılması, cami görevlilerinin periyodik olarak yapmış oldukları toplantılarda ve hizmet içi eğitimlerde bilgilendirilerek vatandaşları bilgilendirmelerinin sağlanması, basılı, görsel ve işitsel yayınlar ile toplumun aydınlatılması ve bilinçlendirilmesi, cami görevlilerine formatör eğitimi verilmesi gibi konularda Kırklareli Müftülüğü ve Yeşilay Cemiyeti Kırklareli Şubesi arasındaki bilgi paylaşımı ve koordinasyonun usul ve esaslarını kapsar.' denilmektedir. Belirtilen hususları en güzel şekilde uygulayacağız."

Yeşilay Şube Başkanı Vedat Acar ise "Yeşilay İl Şubesi olarak ekibimizle iki yılda 12 bin kişi ile yüz yüze görüştük. Bu noktada değerli hocalarımızın katkılarına ihtiyaç var. İl Müftülüğümüz bizim çalışmalarımıza çok önem veriyor. Bu protokol ile hocalarımıza formatör eğitimi vereceğiz ve sahada güzel çalışmalar yapacağız. “Türkiye Bağımlıkla Mücadele Eğitim Programı” kapsamında etkili hizmetler sunmak istiyoruz." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan