Kofçaz İlçe Müftülüğü din görevlileri, Kırklareli Üniversitesi öğrencileri ile "Gençlik Buluşması"nda bir araya geldi.

Din görevlilerinin gençlik faaliyetlerine etkin katılımını ve gençlerle nitelikli zaman geçirmelerini sağlanmak amacıyla gerçekleştirilen programda, Kırklareli İl Müftüsü Aydın Yığman, Kofçaz Kaymakamı Ömer Bulut, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal ile kurum amirleri gençlerle tecrübe paylaşımında bulundu.

İl Müftüsü Yığman, "Diyanet İşleri Başkanlığımız devletimizin bütün kurumları ile koordineli çalışmaktadır. Bu kapsamda Müftülükler olarak dini, milli ve manevi değerlerimizi her kurum ile paylaşmaktayız. Cami ve Kur'an kurslarının yanı sıra KYK yurtlarında ve gençlik merkezlerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler'in alanına giren huzurevi, şehit ailesi, engelliler, emniyet, sağlık ve daha pek çok alanda manevi destek personelimiz hizmet sunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Din görevlilerinin gençlerle olan muhabbetinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Müftü Yığman, "İmamlık topluma en yakın mesleklerden biri olduğu için insanların sevinçli ve hüzünlü günlerinde hep yanında olursunuz. İnsanların halini hatrını sorarsınız. Hasta günlerinde onlar için endişelenirsiniz. Vatandaşın hayvanı hastalanır sizi çağırır. Halledemediği mesele vardır 'bir de imama soralım' derler. İmamlık sadece gençlerle değil toplumun her kesimi ile nitelikli zaman geçirmeyi gerektiren bir görevdir. Bu vesile ile Kofçaz'da topluma öncülük eden, gençlere rehberlik eden, ilgilenen tümgörevlilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

İlçe Müftüsü Kasım Coşkun ise "Gençlikle buluşmanın gerçekleşmesinde emeği geçen din görevlilerimize, katılımcılara ve en önemlisi hayırseverlerimize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan