Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek.

Bu kapsamda Kırklareli İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kırklareli Şubesi ev sahipliğinde "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Selahaddin Çelebi konuşmacı olarak katıldı.

Sungurbey Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Kırklareli İl Müftüsü Aydın Yığman, İl Müftü yardımcıları, Müftülük personeli ve din görevlileri hazır bulundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Yığman, “Geçen seneki vekalet yoluyla kurban sayılarının daha fazla artırılması için çalışmalıyız. Aynı zamanda kadim medeniyetimizin 'yaşatmak için yaşama' idealini benimsemeliyiz.” dedi.

Başkanlık Müşaviri Çelebi ise “Vekaletle kurban programının amacı; kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak, kurban etlerini daha fazla ihtiyaç sahibine ulaştırmak, Müslüman kardeşlerimizle bayram sevincini ve mutluluğunu paylaşmak, mazlum, mağdur, muhtaçlarla kardeşlik bağımızı güçlendirmektir.” diye konuştu.

Çelebi, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının dünyanın her yerinde bulunan insanlara dil, din, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin yardım eli uzattığının altını çizdi.

Editör: Mehmet Çalışkan