Kırklareli İl Müftülüğü koordinesinde merkez İstasyon Mahallesi'nde inşası tamamlanan Ulu Camii, dualarla açıldı.

Hayırseverlerin desteğiyle 2018 yılında inşaatına başlanan Ulu Camii’nin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Geleneksel ve modern Türk mimarisinden izler taşıyan caminin açılış töreninde konuşan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, “Bazı ameller vardır ki öldükten sonra bile sevap olarak defterimize yazılmaya devam eder. Sadaka-i cariye, kendisinden faydalanılan ilim ve anne babasına dua eden hayırlı evlat. Sefer amca içimizde şanslı olan kişilerden. Makam ve mevkiler gelip geçicidir. Asıl olan sahip olduğumuz imkanları paylaşmak, amel defterimizi açık tutabilmektir. Bu külliyenin yapımında emeği geçen başta Sefer Toklucu beyefendi ve hayırsever vatandaşlarımız, amel defterlerini açık tutmuştur. Ulu Camimiz Kırklareli’mizin en büyük camisidir. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

İl Müftüsü Aydın Yığman ise “Camiler bir ülkenin tapusu ve aidiyet sembolüdür. Bu topraklarda Müslümanlık tapusuna bir imza daha atmış bulunmaktayız. Cami zenginin fakirle, çalışanın patronla, yönetenin yönetilenle bütünleştiği yerdir. Kimsenin kimseden üstün olmadığı Allah’ın evidir. Cami her Müslümanın musalla taşında son görevinin yapıldığı kutsal bir mekandır. Camilerimize namahrem elinin değmemesi ve ezan seslerinin bu topraklar üzerinde ebediyen inlemesi için buraların hem maddi hem de manevi olarak imar edilmesi şarttır.” diye konuştu. 

Camilerin aynı zamanda Müslümanların eğitim ve öğretim merkezleri olduğunu ifade eden Müftü Yığman, “Camimizin maddi imarı tamamlanmış durumda. İnşallah bundan sonra camiye cemaat olmaya devam ederek manevi imarına da katkı sağlamaya gayret edeceğiz. Camimizin, Kırklareli’miz ve dini hayatımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Osman Şener’in yaptığı dua ile Ulu Camii ibadete açıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan