Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" ile Kırklareli İl Müftülüğüne atanan Aydın Yığman, görevi Hüseyin Demirtaş’tan devraldı.

Göreve başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Yığman, şu ifadelere yer verdi: 

"‘Dinimiz, vatanımız, devletimiz, bayrağımız, milletimiz uğruna şehadet şerbeti içen şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Bu ulvi görevi ifa esnasında bir taraftan cami merkezli irşad hizmetlerinin gelişimini sağlarken diğer taraftan cami dışında, sosyal hayatta, gündelik hayatın her bir alanına dokunmak için gayret göstereceğiz. Din ve irşad hizmetlerini ifa ederken nakli selim, akli selim, kalbi selim ve zevki selim gibi bir gayeyi prensip edineceğiz. Bizim medeniyetimiz bu dört prensibi esas edinmiştir. Bu gayelerin ihmal edilmesi, medeniyet birikimimizin ihmali anlamına gelir. Cami eksenli din hizmetinde gayeyi yükseltmek her din gönüllüsünün boynunun borcudur ve biz de bununla sorumluyuz.
İrşat faaliyetleri kapsamında halkımızın sahih dini bilgiye ulaşmasını sağlamak ve bunu temin edecek kanalları açık ve etkin kılmak, bunun yanı sıra  gayri sahih bilgi kanallarına karşı da halkımızı uyarmak bir diğer sorumluluğumuzdur. Genç kuşakların dine yönelik ilgi ve sevgisini kuvvetlendirmek, gençlerimizin dini konulardaki soru ve sorunlarına cevap bulmak, bunu yaparken de gençlikle iletişime elverişli bir dili tercih etmek bir diğer amacımızdır. Din gönüllüsü kardeşlerimizin bilgi ve birikimlerini geliştirici programlar düzenlemek, bu çerçevede ilahiyat fakültelerimizde eş güdüm içerisinde hareket etmek yaklaşım tarzımız olacaktır.

Milli birlik ve beraberliğimize katkı sunmak bir diğer gayemiz olacaktır. Dini bir ayrıştırma konusu olarak değil toplumumuzu birleştirici ve bir araya getirici çimento olarak takdim etmek Müftülüğümüzün ana gayesi olacaktır. İl Müftülüğümüz yapacağı faaliyetlerde ilçe müftülüklerimizle çok üst düzey bir koordinasyon ve eş güdüm içerisinde etkinliklerini gerçekleştirecektir. İdari hususlarda ve yetkim dahilindeki atamalarda adalet ve hakkaniyetten asla ödün vermemek bir diğer hedefimiz olacaktır.

Bu vesileyle kuruluşundan günümüze kadar Kırklareli Müftülüğü bünyesinde görev ifa eden ve ebediyete irtihal eden din gönüllüsü hocalarımıza yüce Allahtan rahmet, hayatta olanlara sıhhat ve afiyetler niyaz ediyorum."

Editör: Mehmet Çalışkan