Kırklareli İl Müftülüğü ile Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul öncesi eğitiminde iş birliği yapacak.

Bu kapsamda okul öncesi eğitiminde çocuklara değerler eğitimi, müftülük-milli eğitim koordinesinde verilecek.

Projenin istişare edilmesi amacıyla valilikte "Değerler Eğitimi Toplantısı" düzenlendi.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin'in başkanlık ettiği toplantıya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, kaymakamlar, İl Milli Eğitim Müdürü V. Cahit Akın, ilçe milli eğitim müdürleri, ilçe müftüleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantıda İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında verilen değerler eğitimiyle ilgili sunum yaptı.

Toplantının sonunda İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında okul öncesi çocuklarına yönelik  “Değerler Eğitimi İşbirliği Protokolü" imzalandı. 

Protokol kapsamında; 2018-2019 eğitim öğretim döneminde Kırklareli merkez ve ilçelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak açılan 4-6 yaş grubu sınıflarda değerler eğitimi müftülük koordinesinde uygulamalı olarak verilecek.

İş birliği protokolünü değerlendiren İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş şunları kaydetti:

"Sayın Valimiz Osman Bilgin'e bu güzel çalışmaya öncülük ettiği için çok teşekkür ediyorum. İnsan, değer odaklı bir varlıktır. Çünkü insanın düşünce, inanç, tutum ve davranışlarını sahip olduğu değerleri belirlemektedir. Bu değerler insani değerler, ahlaki değerler, dini değerler, etik değerler, milli değerlerdir. Bu değerleri yetişmekte olan yeni nesile kazandırmamız gerekiyor. Çocukların kanuni temsilcilerinin talebine uygun olarak ilimiz çapında, başta Sayın Valimiz ve Kaymakamlarımız olmak üzere, her türlü destek verilecek. Müftülük ve milli eğitim arasındaki koordinasyonu sağlayarak, ilimiz çapında 4-6 yaş grubu çocukların en az yarısına ulaşmayı hedefliyoruz."

Editör: Mehmet Çalışkan