Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla "Zekat Bilgilendirme Toplantıları" düzenleniyor.

Bu kapsamda Kırklareli İl Müftülüğü ev sahipliğinde "Zekat Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Sungurbey Konferans Salonu ile Lüleburgaz Müftülüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantılara Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren Kırklareli İl Müftüsü Aydın Yığman, zekat ibadetinin önemine dikkatiçekerek katılımcılara teşekkür etti.

Başkanlığın zekat hizmetleri hakkında bilgi veren Başkanlık Müftüsü Keşvelioğlu, "Zekatla fakirlik probleminin çözümüne katkı sağlanır. Bütün peygamberler fakirleri, yoksulları, yetim ve öksüzleri görüp gözetmişler, onların sosyal ve ekonomik problemleriyle yakinen ilgilenmişler, ümmetlerine de namaz kılmalarını, zekat vermelerini emretmişlerdir. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından hazırlanan raporlara göre dünyadaki her beş kişiden biri yoksulluk sınırı içerisinde hayatını sürdürmektedir." dedi.

- Her birimiz zekat memuruyuz

Zekatın toplanarak doğru yerlerde kullanılmasının önemini vurgulayan Keşvelioğlu, "Başkanlığımızın bu hizmetleri planlamada en güçlü yönü, milletimize manevi rehber ve ahlaki örnek olan hademe-i hayratın varlığıdır. Bu hizmetin anlatılmasında müftülerimiz, vaizlerimiz, imam hatip ve müezzin kayyımlarımız, Kur'an kursu öğreticilerimiz başta olmak üzere Başkanlığımızın her bir personeline büyük görevler düşmektedir. Bu sebeple ülkemizin zekat potansiyelinin dini kurallara uygun olarak, yurt içinde ve yurt dışındaki Müslüman kardeşlerimize ulaştırılmasında görev üstlenmek çok önemli bir sorumluluk olarak görülmektedir." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan