Yaz Kur'an Kursları, her yıl olduğu bu yıl da Kırklareli'nin tüm camilerinde, cami içi ve cami dışı faaliyetlerle, coşkulu bir şekilde devam ediyor. Faaliyetler kapsamında yarışma programları, sportif etkinlikler, gezi programları gerçekleştiriliyor. Kırklareli merkez Yayla Mahallesindeki Yayla Camiinde Yaz Kur'an Kursuna devam eden çocuklar ve velilerine yönelik kahvaltı etkinliği gerçekleşti.

Gerçekleşen programa İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, eşi ile birlikte katıldı. Cami görevlileri Mustafa Önalır, Hayrettin Başaran ve Kur'an Kursu Öğreticisi Nimet Kaynar'ın özverili gayretleri ve hayırseverlerin destekleri ile hazırlanan kahvaltıda öğrenciler,  velileri ve yakınları ile birlikte cami bahçesinde birlikte kahvaltı yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Kahvaltı programı sonunda bir öğrenci yemek duası yaptı ve öğrencilerden oluşan ilahi korosu birbirinden güzel ilahileri seslendirdi.

Kırklareli Müftüsü Hüseyin Demirtaş, program sonunda teşekkür konuşması yaptı. Müftü Demirtaş konuşmasında şunları söyledi:

 "Bu sabah çok anlamlı bir etkinlikte beraberiz. Camimizin bahçesinde hep birlikte kahvaltı yaptık. Veliler, velayeti altındaki çocukları ile birlikte minare gölgesinde, bu güzel mabedin bahçesinde birlikte güzel ve anlamlı bir beraberlik yaşadılar. Burada mahalleli olarak toplandık. Camilerimiz bizim her şeyimiz ve hayatımızın merkezidir. Sevinçte, üzüntüde burada toplanırız. Camiler ibadet mekânları olmaları yanında bilgi, birlik ve kardeşlik mekânlarıdır aynı zamanda. Sevgi mekânıdır. Sevgi, üç boyutlu bir eylemdir. Önce İlgi-alaka sonra yakınlık ve en sonda ittihad yani bütünleşme. Biz bugün,  kahvaltı ilgisi ile bir araya geldik, sofrayı paylaştık, yakınlaştık ve aynı duyguları paylaşan insanlar olarak kaynaştık-bütünleştik. Milletler, her yeni nesil ile yeniden doğarlar. Bu çocuklar bizim geleceğimiz, bizlere emanet, aynı zamanda nimet, gözlerimizin nuru, diğer taraftan da imtihandır. Yetişmekte olan nesle örf ve adetlerimizi kazandırmamız lazım. Örf, bilgi arşivimizi, adetler ise davranış arşivimizi ve hafızamızı oluşturur. Cami sevgisini, cami ile dost ve arkadaş olmayı şimdiden bu yavrularımıza öğretmemiz lazım. Bu etkinlik gerçekten çok takdire şayandır. Katılımları için herkese teşekkür ediyorum. Bugün bu program için maddi-manevi destek veren hayırseverleri tebrik ediyorum. Özverili gayretleri ile bu güzel kahvaltıyı hazırlayan kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Cami görevlilerimizi eşleri ile birlikte tebrik ediyorum" dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan