Çocuklar her sabah büyük bir mutlulukla vaktinden önce camiye geliyor. Cami bahçesinde oynuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca yaz boyu bütün camilerde uygulamaya konan Yaz Kur’an Kursları, her yıl çocuklara camilerin kapısını aralıyor. Milyonlarca çocuk, dini hayatımıza yönelik temel davranışları ve bilgileri öğreniyorlar. Cami görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri yaz mevsiminde büyük bir özveri ile çocuklara Kur’an-ı Kerim öğretimi başta olmak üzere gerekli temel dini bilgileri öğrettikleri gibi cami içi ve cami dışı sosyal-kültürel etkinliklerle çocukların camiyi, cemaati ve çevreyi tanımalarını ve sevmelerini sağlıyorlar.

Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Cami görevlilerine, öğrencilere ve velilere teşekkür ediyorum. Kırklareli Müftülüğüne bağlı camilerde görev yapan cami görevlileri, yaptıkları uygulamalarla çocukların, yaz boyu cami ve Kur’an Kursuna ilgilerini azaltmadan devam etmelerini sağlıyorlar. Velilerin ilgi ve alakası bizleri mutlu ediyor. “ 

Kırklareli Ahmet Cevdet Paşa Camii İmam - Hatibi Hüseyin Turgud, yaptığı uygulamalarla çocukların camiye olan ilgisini arttırdı.

İmam - Hatip Hüseyin Turgud, yaz döneminde meslektaşları ile birlikte yaptıkları çalışmalarla ilgili şunları söyledi: 

“Bu kursumuzu hocalarımızla sürdürüyoruz.  Zeki Aktaş,  Zahide Erkan ve Filiz Turgud hocalarımız. 160 öğrenci kaydı yaptık. Yaz kursumuz başlarken çocukların biraz da aile zoru ile geldiğini gözlemledik. Çocuklara neden gelmek istemiyorsunuz diye sorduğumuzda,  ‘çok sıkıcı hava,  sıcak zaten, ‘8 ay boyunca okula gittik biraz serbest kalmak istiyoruz’ gibi ifadeler kullanıyorlardı. Biz de sosyal faaliyetler ile bu sıkıcılığı gidereceğimizi, futbol faaliyeti, havuz organizasyonu,  piknik, bisiklet turu ve her gün dondurma ısmarlayacağımızı söyleyince, tereddütlü cevaplarla  ‘tamam,  gelelim bari’  tutumu vardı. Kursumuz saat 10 da başlıyor. İlk günlerde 11’ e doğru geliyorlardı ama şimdi 9‘da gelen öğrencilerimiz var.  Ailelerle birebir görüşüp onları da motivasyona dâhil ettik. Çok memnunlar, teşekkür ediyorlar,  çok ilgili olduğumuzu söylüyorlar. Okullar açıldığında eğitim ve çalışmalara hafta sonu da devam edeceğimizi söyleyince daha da seviniyorlar. Öğrenci velileri faaliyetlerimize biz belirtmeden destek veriyorlar. Bunu fiili olarak da görüyoruz. Örneğin cami yanındaki marketten aldığımız dondurmaların ücretini kimin ödediğini bilmiyoruz.  Camii içinde teneffüslerde doyasıya eğlendiklerine şahit oluyoruz. Oyuncaklarıyla oynamalarına izin verdiğimizde daha da mutlu olduklarını gözlemledik.”  

Editör: Mehmet Çalışkan