Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kırıkkale Şubesi Kadın Kolları, "Gönüllü Buluşması" düzenledi.

İl Müftülüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programa İl Müftüsü ve TDV Kırıkkale Şubesi Başkanı Hasan Hayri Yaşar, TDV Kadın Kolları Şube Sorumlusu İhsaniye Dursun, TDV gönüllüleri ve Kırıkkale'de başlatılan "Biriz, Beraberiz, Kardeşiz" projesinde görev alan Kur'an kursu öğreticileri katıldı.

Katılımcılara hitap eden İl Müftüsü Yaşar, erkek ve kadının birbirinin tamamlayıcısı olduğunu belirterek, "Bir erkeği eğitmekle bir kişi, bir kız çocuğunu eğitmekle ise bir aile eğitilmiş olacaktır. İlk öğretmen annelerdir. TDV Kadın Kolları'nın olması, vakfımızın hizmetleri açısından son derece önemlidir." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi tarafından yapılan faaliyetlerin de tanıtıldığı programda, "Biriz, Beraberiz, Kardeşiz" projesi kapsamında 733 ailenin ziyaret edilerek maddi manevi ihtiyaçlarının tespit edildiği, 50 şehit yakını ziyareti, 424 aileye ise taziye ziyareti şeklinde manevi destek hizmeti sunulduğu, "Kış Üşütür, İyilik Isıtır" sloganı ile ihtiyaç sahibi ailelere yakacak yardımında bulunulduğu belirtildi.

Ayrıca TDV gönüllülerinin Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yurt içi ve yurt dışında sürdürülen yardım faaliyetlerine destek olduğu ifade edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan