Kırıkkale İl Müftülüğü rehberliğinde Çelebi Tilkili Köyü'nde Şehit Polis Memuru Ferhat Bozkurt adına inşa edilen mescid dualarla açıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış töreninde Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, "Daha ömrünün baharında, 22 yaşında; vatan, millet, bayrak ve namus velhasıl hepimiz için, bizler daha özgür olalım diye canını bayrak eden şehidimiz Ferhat Bozkurt adına, ailesi tarafından yapılan tesisin açılışı münasebetiyle bir araya geldik. İnsanoğlunun ulaşabileceği en yüksek mertebe ve en yüksek makam şehitlik makamıdır. Allah tüm şehitlerimizin makamını ali, mertebesini yüce etsin." dedi.

İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar'ın yaptığı dua ile mescid ibadete açıldı.

Törene İl Jandarma Komutanı Barış Cücen, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Vekili Yakup Yeşilırmak, Çelebi Kaymakam Vekili Tunahan Çil, Çelebi İlçe Müftü Vekili Selami Aykul ile şehit polis memuru Ferhat Bozkurt'un ailesi ve vatandaşlar katıldı.

1994 Kırıkkale doğumlu olan polis memuru şehit Ferhat Bozkurt, Şırnak Cizre'de bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu şehit düşmüştü.

Editör: Mehmet Çalışkan