Yaz aylarında çocukların sosyal aktivitelerde bulunabilmesi ve İslam dinini daha iyi öğrenebilmeleri için tasarlanan "Nokta Camii Diyanet Gençlik Merkezi ve 4-6 Yaş Kur'an Kursu" için açılış töreni düzenlendi.

Açılışa Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara, İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı ve kurs öğrencileri ile ilgili personel katıldı.

Gençlik Merkezi ve Kur'an Kursu’nun açılış kurdelelerinin kesilmesinin ardından konferans salonuna geçildi.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde bütün illerde ve ilçelerde Gençlik Merkezleri açıldığını belirterek Kırıkkale’de de Nokta Camii altında Gençlik Merkezinin açıldığını ifade etti.

Müftü Yaşar, "Nokta Camii Diyanet Gençlik Merkezinde çok amaçlı salon, masa tenisi, satranç tahtaları, şark köşesi, derslikler, kütüphane, mutfak gibi müştemilata sahip olup dini ve milli konularda sohbetler, güreş, tekwando  gibi sosyal faaliyetler yapılmaktadır. 4-6 Yaş ve İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursu da bulunan gençlik merkezinde şu anda Yaz Kursundan 200-250 öğrenci istifade etmektedir." dedi.

- "Hep birlikte aynı istikamette yol almalıyız"

İslam dininde ferdi ibadetten daha çok toplu halde ibadetin sevabının kat ve kat yüksek olduğunu belirten Vali Tekbıyıkoğlu ise, birlik ve beraberlik içerisinde bulunmanın öneminin büyük olduğunun altını çizdi.

Vali Tekbıyıkoğlu, "İslam dini ferdi ibadetten daha çok toplu halde ibadete öncelik vermiş ve bunun sevabını da kat ve kat derece olarak daha fazla vermiştir. Bu münasebetle aslında İslam toplumunun, bir arada olmasını, birbirlerinin meselelerini hissetmesini ve beraber nefes alıp vermelerini, aynı istikamete yol almalarını arzu etmiştir. Aynı zamanda bizim ecdadımızın yaptığı eserlere de bakarsanız bizim camilerimiz şehirlerimizin merkezinde bulunur. Çevresinde insanların sosyal aktivitelerini yerine getirebileceği alanlar bulunur. Süleymaniye Camii, Fatih Camii ve Selimiye Camii gibi etraflarında aşevleri, kütüphaneleri, medreseleri vardır."

- "Çok sayıda aktiviteyi içerisinde barındırıyor"

“Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi; Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez. İşte o topun sindiremediği yürekler burada beraber oluyor. Bunu yine keşfeden bundan yüz yıl önceki ecdadımız, Yunan harbinde, Milli Mücadele zamanında camilerimizi bu iş için kullanmışlardır. Mehmet Akif Ersoy Anadolu’yu gezerek her camide vaaz vererek milli mücadeleye katkıda bulunmuştur. Nokta Camimiz de bu şekilde dizayn edilmiş. Gençlerimizin yaz aktiviteleri için kendi donanımlarını, kendi aktivitelerini, kendi enerjilerini boşaltmak için birçok kursu da kendi içerisinde barındırıyor. Bu münasebetle Müftülüğümüz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, Belediye Başkanımız, İl Genel Meclisimizin katkılarıyla beraber kurs programları yapıldı. Bunların içerisinde satranç, okçuluk, oryantirng, masa tenisi, geziden yüzmeye kadar aktiviteler var."

Vali Tekbıyıkoğlu, "Yaz dönemi sadece okulsuz bir dönem değil. Okumak anne karnında başlayıp ölüme kadar devam eden bir süreç. Siz çocuklarımız da yaz tatilinde, bir yandan ibadetle ilgilenirken, bir yandan da eğleneceksiniz. Yazınızın dolu dolu geçmesini diliyor ve bu kurslarda emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyorum." dedi.

Vali Tekbıyıkoğlu konuşmasının ardından Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve beraberindeki protokol üyeleriyle Gençlik Merkezi ve Kuran Kursu içerisindeki sınıflarda öğrencileri ziyaret ederek, birlikte fotoğraf çektirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan