Kırıkkale İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce lise öğrencilerine yönelik "Pansiyonlar Arası Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması" düzenlendi.

Hz. Peygamberin örnekliğinin daha iyi anlaşılması amacıyla Nur Camii Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşan İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, "Cenabıhak Kur'an-ı Kerim'de; 'İçinizden Allah'ın lütfuna ve ahiret gününe umut bağlayanlar, Allah'ı çokça ananlar için hiç şüphe yok ki Resulullah'ta güzel bir örneklik vardır.' buyurmuştur. Peygamberimiz hem gençlere, öğrencilere hem de hepimize örnektir. O'nu anlamak, hayatını örnek almak hepimiz için yegane kurtuluştur." dedi. 

Yarışmada asıl amacının Hz. Peygamberin örnek hayatını anlamak olduğunu dile getiren İl Müftüsü Yaşar, "Yarışmaya katılanların her birinin kalbimizde birinci olduğunu ifade etmek isterim. Allah evlatlarımızı vatanına, milletine ve tüm insanlığa faydalı olmasını nasip eylesin." duasında bulundu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere, okul idarecilerine ve pansiyonda görev alan din görevlilerine hediye takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan