Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, 19 yaş ve üzeri gençlerin tedavi edilerek hayata bağlanması amacıyla açılan Huzur Köyü Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Kırıkkale Huzur Köyü Rehabilitasyon Merkezi sakinleriyle bir araya gelen İl Müftüsü Yaşar, bedenin insanoğlunda bir emanet olduğunu söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş ile Huzur Köy İdari Sorumlusu ve Uzman Bağımlılık Danışmanı Çağlar Erdem’in de eşlik ettiği ziyarette Müftü Yaşar, idarecilerden merkez hakkında bilgi aldı.

Ardından merkezde rehabilitasyon hizmeti alan sakinlerle bir araya gelen Yaşar, “İnsanın Var Oluş Gayesi” konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

İnsanın bir yaratılış gayesi olduğunu, başıboş yaratılmadığını, evrendeki canlı ve cansız bütün varlıkların bir görevinin olduğunu belirten Müftü Yaşar, insanın da bir görevinin olduğunu ve bu görevin Allah’ın varlığı ve birliğine inanmak olduğunu söyledi.

Yaşar, “Tin Suresi'nde bildirildiği üzere insan kabiliyet itibarıyla mükemmel yaratılmıştır. Yaratılış gayesine uygun bir yaşam ile insan olgunluğa erişebilir. Kendi bedenimiz başta olmak üzere her şey bize emanet olarak verilmiştir. Emanete sahip çıkmak, maddi ve manevi duygularımızın ihtiyaçlarını temin ile mümkündür. Örneğin akıl, dünyaya ne için geldiğini ve yaratılış gayesini düşünmek ve varlıkları tefekkür etmek gibi amellerle, ihtiyacı olan manevi gıdasını temin edebilir.” diye konuştu. 

Editör: Mehmet Çalışkan