Hayırsever işadamı Levent Erkan, Kırklareli Valisi Sayın Osman Bilgin'in huzurunda 7 katlı apartmanını Hafızlık eğitimi yaptırılması için 10 yıl bedelsiz tahsisle intifa hakkını Diyanet İşleri Başkanlığı'na,10 yıl sonra da mülkiyetini Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışladığına dair noter tasdikli evrakı teslim etti.

Binanın hizmete alınması ile ilgili kurs önünde tören düzenlendi. Törene Kırıklareli Valisi Osman Bilgin, Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, hayırsever Levent Erkan ve Ailesi ile müftülük personeli ile vatandaşlar katıldı.

Kırıklareli Valisi Osman Bilgin, "Bugün Kırklareli ilimizde görev yaptığım 3,5 ay içerisinde en mutlu günlerimden birini yaşıyorum. Yüce Rabbimiz, insanlara pekçok lütufta bulunmuş, nimetler vermiştir. Nimetlerin şükrü olduğu gibi külfeti de vardır. Zenginlerimizin, sosyal meselelere, özellikle gençleirmiz başta olmak üzere yetişmekte olan neslimizin ahlaki ve insani  gelişimine ve eğitimine yönelik projelere destek vermesi gerekmektedir. Kırklareli ilimizde  bir vali olarak önemli bir makamda bulunuyoruz. Böyle bir makamda mı bulunmak istersiniz yoksa bu hayırsever kardeşimizin bulunduğu bu konumda mı olmak istersiniz derseniz, hayırseverin konumunda bulunmayı istediğimi ifade edebilirim. Erkan Ailesi hakikaten bu bağışları ile ilimizde dini alanda yetişecek olan neslimize büyük destek vermişler oldular. Allah hayırlarını Kabul eylesin" dedi. 

Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, "Yüce Mevla, 'sevdiğiniz şeylerden infak etmedikçe gerçek iyiliğe  ulaşamazsınız' buyurmaktadır. İyilik ve erdeme ulaşmanın yolu fedakarlıktan geçiyor. Erkan Ailesi bu bağışı ilimizde din hizmetlerine ve hafızlık hizmetlerine çok büyük destek verdi.Kırıklareli ilimiz coğrafyası harika , insanı ile hoşgorlü bir yerleşim yeri. Geçen yıl il müftüsü olarak  göreve başaldığımızda mevcut durum analizi yaptık. Özellikle yatılı Kur'an Kursları  ile  4-6 Yaş grubu Kur'an Kurslarımız  açısından biraz gerilerde olduğumuzu tespit ettik. Özellikle eğitim mekanları ve hafızlık eğitimi yaptıracak yerimiz yok idi. Ayrıca cami konusunda da Türkiye sıralamasında 71. Sırada bulunuyoruz.  Saygıdeğer valimiz üç ay önce  göreve başladığında tüm kurumları ziyaret etti, ihtiyaçlarını belirledi. Hayırseverleri davet etti, kendileri ile temasta bulundu. En yüksek ilgi ve alakayı gösterdiler. Müftülük hizmetlerine  verdiği  destek için özellikle zatı alilerine müteşekkirim. Bu güzel günde sayın valimize , hayırsever bağışcımız Levent beye  ve Erkan ailesine  çok teşekkür ediyorum. Rabbim hizmetlerini ve hayırlarını  kabul eylesin", dedi.

Merasim programı sonunda Kırklareli ikinci Noteri Melek Eteş tarafından hazırlanan evraklar İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ve Hayırever bağışcı Levnet Erkan tarafından imzalandıktan sonra Kırklareli Valisi tarafından teati edildi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan