Hac ibadetini yerine getirmek üzere Kırıkkale’den yola çıkan hacı adayları, Nur Camiin’den telbiye, dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Törende hacı adaylarına hitap eden Kırıkkale İl Müftü Vekili Dr. Ali Ünal hac yolculuğunun meşakkatli bir yolculuk olduğunu belirterek, “Kırıkkale’mizden 80 hacı adayımız bu sene Cenabı Allah’ın Hz. İbrahim’in lisanıyla, gelsinler hac etsinler, beytimi tavaf etsinler diye yaptığı çağrıya kulak vererek müracaat ettiniz ve milyonlar içinden seçildiniz. Siz temsilcilerimizsiniz, siz sadece kendiniz için değil tüm Kırıkkale’yi temsilen oraya gidiyorsunuz. Hac meşakkatli bir yolculuktur. Peygamber efendimiz (s.a.s) sadece hac ibadetini için ‘Ya Rabbi bana kolaylaştır’ diyor. Hac başlangıcından dönüşüne kadar çeşitli zorlukların çekildiği ama ancak sabırla bunların üstesinden gelindiği kutsal bir yolculuktur. Cenabı Allah sabrınızı bol etsin, haccınızı şimdiden kabul etsin,  kazasız belasız bir şekilde gidip gelmeyi nasip etsin.” dedi.

Uğurlama törenine İl Müftü yardımcıları Turan Arslanoğlu ve Kübra Göker, Karakeçili İlçe Müftüsü Muhammed Key, Sulakyurt İlçe Müftüsü Yavuz Albayrak, din görevlileri, hacı adayları ve yakınları katıldı.

Yapılan duanın ardından İl Müftü Yardımcısı Turan Arslanoğlu’nun başkanlığındaki hacı adayları, dualar  eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan