Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla Ankara'da düzenlenen "2022 Yılı Vekaletle Kurban Tanıtım Toplantısı"nda, 2022 yılında kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) organizasyonuyla vekaleten kestirecek vatandaşlar için yurt içi ve yurt dışı fiyatları açıklandı.

Buna göre Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla vekaleten kurban kestirmek isteyen vatandaşlar için; yurt içinde vekaletle kurban kesim bedeli 2 bin 250 lira, yurt dışında vekaletle kurban kesim bedeli ise 1800 lira olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek.

Bu kapsamda Kırıkkale İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi ev sahipliğinde "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Sicil Daire Başkanı Orhan İşler konuşmacı olarak katıldı.

Nur Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Müftülük personeli ve din görevlileri de hazır bulundu.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Yaşar, “Balkanlar'dan Kafkaslar'a, Afrika’dan Amerika’ya ve hatta Haiti’ye kadar vatandaşlarımızın vekaleten bağışladığı kurbanları yerlerine ulaştırmak, aynı zamanda gönül köprüsü kurmak, hayata dokunabilmek için çalışıyoruz. Bunun çok büyük geri dönüşümleri oluyor. Ülkemiz en ufak bir sıkıntıya düştüğü zaman bizim için dua ettiklerine şahit oluyoruz.” dedi.

Sicil Daire Başkanı İşler ise Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde yürütülen vekaletle kurban organizasyonun hedefinden söz ederek, “Vekaletle kurban organizasyonunda hedefimiz, kurban kesebilir durumda olan tüm vatandaşlarımızın kurban ibadetini yerine getirmelerini sağlamak, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmaya katkı sağlamak.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan