Kırıkkale İl Müftülüğü Geylani Kur’an Kursu'ndan hafızlığını tamamlayan ve Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan 32 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Nur Cami ve Külliyesi'nde gerçekleştirilen törende Kur'an-ı Kerim okundu, ilahiler seslendirildi, salavatlar getirildi.

Burada yaptığı konuşmasında hafızlığın ve hafızlık eğitiminin önemine değinen İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, "dünyanın yaratılışından itibaren en önemli hadisenin, Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifleri ve kendisine Kur'an-ı Kerim gönderilmesi olduğunu" söyledi.

Dünyada Kur'an-ı Kerim hariç tamamı ezberlenen başka bir kitabın olmadığına dikkati çeken İl Müftüsü Yaşar, "Bu mübarek mekanda ulvi gaye için bir araya geldik. Burada çocukların hafızlıklarını tebrik etmek için toplandık. Hafızlık herkese nasip olmayacak bir olgudur, ilimdir. Bu çocuklarımız birer canlı Kur'an misali aramızda dolaşacak ve kendilerinden sonra gelecek nesillere örnek olacaklar." diye konuştu.

Konuşmaların ardından hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Musa Coşkun yönetiminde kısa sureleri okudu.

Yapılan duanın ardından öğrencilere hafızlık belgeleri ile birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Program yemek ikramı ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan