Kırıkkale Geylani Hafızlık Kur’an Kursunda hafızlığını başarıyla tamamlayan 17 öğrenci düzenlenen törenle icazet aldı.

Merasime Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurul Üyesi Yaşar Çuhadar, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Program, Hafız Ali Tel’in Kur’an tilavetiyle başladı.

Açılışta konuşan Müftü Şahin Yıldırım, Kırıkkale’de açılan hafızlık Kur’an kurslarının meyvelerini vermeye başladığını söyledi, bundan sonra Geylani Kur’an Kursunda olduğu gibi diğer hafızlık Kur’an kurslarından da hafızlar yetişeceğini belirtti. Yıldırım, hafızların yetişmesinde emeği olan öğreticilere ve ailelerine teşekkür etti.

Hafızların tekbirler eşliğinde yerlerini almalarının ardından kürsüye gelen Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak ise şunları söyledi:

Kırıkkale’de Geylani Hafızlık Kur’an Kursunda hafızlığını tamamlayan 17 hafız öğrencimiz Kırıkkale’nin manevi atmosferine, muhafazasına ve manevi olarak kalkınmasına hiç şüphesiz katkı sağlayacaktır. Bir beldede insanlar iman eder ve imanının gereğini yerine getirirlerse, Cenab-ı Hak onlara yerlerin ve göklerin bereketini açacaktır. 

1071 yılında Anadolu topraklarına geldiğimiz günden beri hiçbir zaman Kur’an’dan ayrı bir gün yaşamadık. Osmanlı’nın kuruluşu zamanında Osman Bey’in Kur’an’ın bulunduğu bir ortamda ayaklarını uzatmaktan hayâ ettiği bir anlayışla hayatının merkezine Kur’an’ı ve Muhammed Mustafa’nın (s.a.s.) sünnetini koyan bir anlayış ile başladığımız günden bu güne kadar altı buçuk asırlık Osmanlı ve yüz seneye yaklaşan Türkiye Cumhuriyeti’nde gördüğümüz bir gerçek var ki bu milletin gönlünde, bu milletin sevdasında Kur’an diye bir aşk vardır. 

İnsanımız aç kalmış, zorda kalmış fakat bu milletimizde hafızlarımız eksik olmamıştır. Hatta biz bundan 10-15 sene önce 6 bin civarında olan Kur’an kursu sayısının bir iki yılda bine kadar düştüğü zamanları gördük. Bugün 25 bine yakın sayıdaki Kur’an kurslarımızda 2017 yılında 8 bin civarında hafızımız hafızlık belgesini almıştır. Bu Allah’ın lütfu değil de nedir? 

Bu milletin bu devletin garantisidir, sigortasıdır Kur’an’a hizmet. Kıyamet günü sabahına kadar var olacaktır inşallah. Bu Kur’an kurslarımız var olduğu sürece mihrabımızda, minberimizde hafızlarımızın yetişmesi devam ettiği sürece, bu milletin gönülleri imansız, camileri cemaatsiz, minareleri ezansız, gök kubbesi al bayraksız kalmayacaktır inşallah.“

Kılınan öğle namazının ardından hafız öğrenciler Kur'an-ı Kerim tilaveti sundular.

Hafızlık icazet merasimi hafız öğrencilere hediyeler ve belgelerinin takdim edilmesiyle son buldu. 

Editör: Mehmet Çalışkan