Kırıkkale İl Müftülüğü bünyesinde vatandaşın hizmetinde olan din görevlileri, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan yaşlı ve hasta vatandaşlara destek olmak amacıyla kurulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında vatandaşların yardımına koşuyor.

İl genelinde sürdürülen çalışmalara dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Valilik bünyesinde kurulan “Vefa sosyal Destek Grubu” çalışmaları kapsamında aktif rol aldıklarını belirtti.

Tüm unvanlarda görev yapan Müftülük personelinin fedakârca çalışmalarına şahit olduklarını belirten Yıldırım, Kur’an kursu öğreticilerinin sosyal medya üzerinden yürüttükleri manevi destek hizmetleri, yardım ve hatim kampanyaları, din görevlilerinin okudukları ezan, sala ve minareden okudukları dualarla vatandaşların manevi duygularını canlı tuttuklarını söyledi.
 
İl Müftüsü Yıldırım, risk grubunda olan ve dışarı çıkmalarına kısıtlama getirilen vatandaşlardan, 112 Çağrı Merkezi aracılığıyla istekte bulunanların taleplerini, saha sorumlularına ulaştırmak üzere dört Müftülük personelinin Vefa İletişim Merkezi'nde görev yaptığını ifade etti.

Vatandaşlardan gelen bu taleplerin karşılanması noktasında; "Mahalle Koordinatörü", "Saha Sorumluları" ve "Saha Görevlileri" olmak üzere 3 grup şeklinde bir yapılanmaya gidildiğini, bu yapılanma marifetiyle vatandaşların taleplerinin hızlı bir şekilde karşılandığını dile getirdi.

Müftü Yıldırım, 154 İl merkezinde, 173 ilçe ve köylerde olmak üzere toplamda 327 din görevlisinin mesai mefhumu gözetmeksizin vatandaşın başta temizlik ve temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması, maaşlarının çekilerek teslim edilmesi, faturalarının yatırılması, sağlık problemlerinin giderilmesi noktasında sorumluluk üstlendiklerini kaydetti.

Tüm dünyanın salgın tehdidi karşısında zor günler geçirdiğine dikkati çeken İl Müftüsü Şahin Yıldırım, şöyle devam etti:

"Millet olarak her zamankinden daha çok bir birbirimizin yanında ve destekçisi olmalıyız. Şanlı tarihimize baktığımızda her zorlu süreçten bizi bir araya getiren, bizi biz yapan değerlerimize sarılarak çıktığımızı görüyoruz. Müftülük olarak Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Valiliğimizin talimat ve kararları doğrultusunda vatandaşımızın her daim yanında olmaya devam edeceğiz. Yardımına koşulan vatandaşlarımızın hizmetlerimize yönelik memnuniyetleri, görevlilerimize karşı sergiledikleri tavır ve davranış ile ettikleri dua bizi her daim duygulandırıyor ve hizmet heyecanımızı arttırıyor."

Editör: Mehmet Çalışkan