İl Müftüsü Demirtaş “Camiler dini hayatımızın en değerli mekanlarıdır. İnsan hayatı, din ve değerlerle anlam ve mana kazanır. Büyük bir alimimizin ifade ettiği gibi ‘din, hayatın hayatı, hem nuru hem esası, ihya-i din ile olur şu milletin ihyası’. Din ve dini müesseselerden uzaklaşmış bir toplumun huzur ve sekinet bulması mümkün değildir. Bu anlamda bizim medeniyetimiz camileri şehrin ve meskenlerin tam ortasına yerleştirerek şehre ve hayata ruh ve anlam katmışlardır. Bu sebeple ecdadımız,  şehirleri külliyelerle imar etmişlerdir. Kırklareli ilimizde de Hızırbeyi Camii ve Külliyesi ile Sokullu Mehmet paşa Camii ve Külliyesi en somut örnekleridir.” ifadelerini kullandı.

Kırklareli’de dini hayatın güçlendirilmesi için son üç yılda büyük atılımlar yapıldığını ifade eden Demirtaş, “Bu kapsamda 3 yılda açılan 3 adet yatılı Kur’an Kursları, 4-6 yaş grubu kapsamında açılan 60’ı aşkın değerler eğitimi sınıfları,  gençlik merkezleri, ibadete açılan camiler, inşa edilen camiler, proje halinde planlaması yapılan camiler ile ilimizde açılan TDV kız ve erkek yüksek öğrenim yurtları dini hayatımıza canlılık kazandıran eserlerdir. Bu vesile ile bu hizmetlerde desteği olan başta Kırklareli Valimiz Sayın  Osman Bilgin beye, hayırsever kardeşlerimize, değerli hocalarımıza ve kurum personelimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Programa konuşmacı olarak katılan Başkanlık Vaizi Fatih Çelik ise geçmişten günümüze din hizmetlerinde, camilerin inşası, imarı ve ihyasında emekleri olan tüm idarecileri, toplumun öncüleri hoca efendileri ve hoca hanımefendileri, hayır sahiplerini, hademe-i hayratı ve Yüce Allah'ın evlerinin tüm misafirlerini anarak "Camiler, Yüce Allah'a kulluğumuzu arzettiğimiz en güzel mekanlardır, mabedlerdir. Camiler, birlik ve beraberliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın adresidir. Camiler, vakfiyeleri ile beraberinde inşa edilen medreseleri, çarşıları bedestenleri, imarethaneleri, aşevleri ve daruşşifaları ile hayatın merkezi, toplumun huzur ve bereket kaynağıdır. İyi bilinmelidir ki, Asr-ı Saâdetten günümüze camiler,nakl-i selîmin adresidir. Yani Kur'an ve sünnete dayalı sahih din bilgisinin vaaz, hutbe ve cami dersleri ile aktarıldığı mukaddes mekandır. Camiler, akl-ı selîmin adresidir. Yani ortak aklın, istişarenin, sağduyu ve dengenin adresidir. Her türlü fitne ve nifak düşüncesine, darbelere karşı onurlu bir duruşun, kıyamın merkezidir.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan