Dünyanın farklı bölgelerinde kuraklık yaşanan ülkelerdeki insanların uzun yıllar temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından "Dünyaya Bir Damla Hayat" sloganıyla başlatılan Su Kuyusu Projesi'ne bir destek de Kırıkkale'den geldi.

Kırıkkale Müftülüğü ile TDV Kırıkkale Şubesi iş birliğinde su kuyusu projesine destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlatıldı.

"Biziz, Beraberiz, Kardeşiz" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında hayırseverler ve din görevlilerinin desteği ile Afrika'nın Benin ülkesinde "Kırıkkale Halkı ve Din Görevlileri Su Kuyusu ve Vakıf Çeşmesi" isminde su kuyusu açıldı.

Hz. Peygamber'in (s.a.s.) "İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır." mealindeki hadis-i şerifini hatırlatan İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Afrika'daki insanların en temel ihtiyacının su olduğunu dile getirdi.

Yapılan hayrın önemine dikkat çeken Müftü Yaşar, "Coğrafyamız itibarıyla bu temel ihtiyaç konusunda büyük nimetlere sahip ülkemiz insanlarının bir taraftan bu nimete şükretmesi bir taraftan da su sıkıntısı olan insanları düşünerek onlara yardımcı olması insani bir görevdir. Bağış yapan Kırıkkale halkı ve din görevlileri ile projede emeği geçen herkesi tebrik eder, bağışlarının kabulünü Yüce Allah'tan niyaz ederim." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan