Kilis Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında ortaokul ve lise seviyesinde eğitim gören ve devlet yurtlarında kalan öğrencilere yönelik seminerler düzenleniyor.

Bu kapsamda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen İl Müftü Yardımcısı Cengiz Çolak, “Ahiret Bilinci” konulu sohbet gerçekleştirdi.

Ahiret kavramını açıklayan Çolak, “Cennete giden yolda üç şeye dikkat edin. Nefis, şeytan, arkadaş. İsrafil (a.s.), sura üfleyince insanlar diriltilip hesaba çekilecek, sonra dünyadaki iman ve amellerine göre ceza ve mükafat görecek, cennetlikler cennete, cehennemlikler cehenneme girecek ve orada ebedi kalacaklardır. Kişi arkadaşının dini üzeredir. Nefis kötülüğü emreder. Şeytan insanoğlunun düşmanıdır.” dedi.

Nefsin her daim kötülüğü emrettiğini ve güçlü imanın nefsi terbiye etmekle olduğunu belirten Çolak, “Ahirete iman, iman esaslarından olup genellikle Allah'a ve O'nun birer yol gösterici olarak peygamberler gönderdiğine inanmak, insanların sorumlu olduğuna inanmayı da gerekli kılar. İnsandaki sorumluluk duygusu da kişiyi, yaptıklarının karşılığını göreceği ahiret hayatına inanmaya götürür.” şeklinde konuştu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan