Kilis Müftülüğü, İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılı münasebetiyle İstiklal Marşı ve milli şair Mehmet Akif Ersoy’un gençler tarafından daha iyi anlaşılması amacıyla; “On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklâl” konulu resim ve kompozisyon yarışması düzenledi.

Kilis İl Müftüsü Abdurrahman Şahin başkanlığında, resim ve edebiyat öğretmenlerinden oluşan değerlendirme komisyonu kuruldu.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda resimde Bilsem ve Sanat Merkezi öğrencisi Melis Çayoğlu, kompozisyon dalında ise Nedim Ökmen Anadolu Lisesi öğrencisi Mustafa Uğur birinci oldu.

Ödül takdim töreninde konuşan İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın sözünü hatırlatarak “Yarışmada il birincisi olan öğrencileri tebrik ediyorum. İstiklal Marşının Kabulünün 100. Yılını kutluyorum. Başta

Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy olmak üzere istiklal savaşı kahramanları ile tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.’’ ifadelerini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan