Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde il ve ilçe müftülükleri koordinesinde; "evde, kursta, camide; ister çevrimiçi ister yüz yüze" sloganıyla açılan Yaz Kur’an Kursları'nda eğitimler Kovid-19 tedbirleri eşliğinde sürüyor.

Kilis İl Müftülüğü koordinesinde Elbeyli, Musabeyli ve Polateli ilçelerinde devam eden Yaz Kur’an Kurslarını ziyaret eden İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, öğrencilerle bir araya geldi.

- Mutlaka çocuklarımızın camiyle tanışmalarını sağlamalıyız

Öğrencilere yaz Kur'an kurslarının önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Müftü Şahin, “ Yaz Kur’an Kurslarımızda çocuklarla tatil havasında ders yaptırıyoruz. Hem eğlendiriyoruz, hem ders yaptırıyoruz. Kur’an kurslarımız verimli bir şekilde devam ediyor. Yaz Kur’an Kursları’nda çocuklarımızı sıkmadan öğretmeye, uygulatmaya çalışıyoruz. Din görevlilerimiz bu sıcak yaz günlerinde çocuklarımızı güvenli bir şekilde havuza götürüyor, hayırsever esnaflarımız çocuklarımızı dondurma, yemek gibi çeşitli ikramlar ile ödüllendiriyorlar. Allah onlardan razı olsun. Bunları temin eden din gönüllülerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Yaz Kur’an Kurslarının 20 Ağustos’a kadar devam edeceğini belirten Şahin, "Mutlaka çocuklarımızın camiyle, Kur’an’la, peygamberle, namazla, oruçla tanışmalarını sağlamalıyız. Camide Kur’an atmosferinde çocukların neşeyle, arkadaşlarıyla koşturarak, Kur’an’ı, dinlerini öğrenmesi onlar için büyük keyiftir. Onları bu güzellikten mahrum etmemeliyiz." diye konuştu.

Kursa katılan öğrenciler ise ”Her gün yeni sureler ve dualar öğreniyoruz. Derslerimiz çok eğlenceli geçiyor. Hocalarımız bize ikramlarda bulunuyor ve havuza götürüyor. Derslerde tekrarlar yaparak daha iyi okumaya ve dinimizi öğrenmeye çalışıyoruz.” şeklinde duygularını ifade ettiler.

Ziyaretlerde İl Müftüsü Şahin’e İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürü ve vaizler de eşlik etti.

Editör: Mehmet Çalışkan