Kilis Müftülüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde mahalle muhtarlarına yönelik "Bağımlılık Seminerleri" düzenlendi. 

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere, Şube Müdürü Murat Taşdelen, İl Bağımlılık Koordinatörleri Soner Sezer ve Halime Nida Yetkinel, Narkotik polis memurları, doktor ve mahalle muhtarları katıldı.

Seminer, Narkotik Polis Okan Sarı’nın sunumuyla başladı.

Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu (UYUMA) projesiyle bağımlılıkla mücadele eylem planları sunumu yapan Sarı, "Uyuma" mobil uygulaması sayesinde uyuşturucuyla mücadelede yeni bir ihbar ayağı oluşturulduğunu ve bu uygulama ile yapılan ihbarların tamamen gizli tutulduğunu belirtti.

Seminerde konuşan İl Bağımlılık Koordinatörü Soner Sezer, "Bağımlılıklar inanç, can, akıl, mal ve ahlaka zarar vermektedir. Kişiyi insanlığından, tabiatından uzaklaştıran bağımlılıkla gençlerimize, geleceğimize sahip çıkma adına doğru bir şekilde mücadele edilmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Seminerde; "Bağımlılıkta Maneviyat Temelli Yaklaşımlar", "Alkol Bağımlılığı", "Davranışsal Bağımlılıklar", "Madde Bağımlılığı", "Teknoloji ve Oyun Bağımlılığı", "Tütün Bağımlılığı" ve "Sağlıklı Yaşamın Temel Kavramları" gibi konularda sunum yapıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan