Kilis İl Müftülüğü ile Kilis 7 Aralık Üniversitesi arasında “Eğitimde İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Protokol ile iki kurum arasında örgün ve yaygın eğitim kapsamındaki din eğitimi ve gençlik hizmetleri faaliyetlerinde iş birliği sağlanması, kişisel gelişim, teknik ve mesleki çalışmalarda imkanların geliştirilmesi ve artırılması amaçlanıyor.

Kilis Valiliği’nde gerçekleşen imza törenine, Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve Kilis İl Müftüsü Abdurrahman Şahin katıldı.

Vali Soytürk, “Bu protokol ile İlimiz Müftülüğü bünyesinde gençlik hizmetlerini yürütmek maksadıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilmiş il koordinatörlerinin uygulayacakları projelerde iş birliği yapılacak.” dedi. 

Üniversite öğrencilerinin mesleki ve akademik gelişimlerinin yanında manevi dünyaları içinde çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizen Soytürk, “Milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin benimsetilmesi, zararlı dini ve sosyal akımlara karşı uyarılması, öğrencilerin mesleki, akademik, sportif, sanatsal, kültürel ve sosyal gibi alanlarda yeteneklerinin ortaya çıkarılması, geliştirilmesi ve çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanıyor.” diye konuştu.


 

Editör: Mehmet Çalışkan