Kilis İl Müftülüğünce "Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları" kapsamında Kur’an kursu öğreticilerine yönelik seminer düzenlendi.

Seminerde "Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları" çerçevesinde yaz Kur'an kurslarına kayıtların nasıl yapılacağı, 2021 yılı yaz Kur’an kursu paporlarına göre yapılacak eğitimlerin nitelik ve niceliğinin artırılması için nasıl faaliyetler yapılabileceği, eğitim öğretimde ne gibi program ve materyallerden istifade edilebileceği, sınıf yönetimi, ergenlerde sosyal medya bağımlılığı, din eğitiminde eğitici oyunlar ve drama gibi konular ele alındı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde konuşan İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, "27 Haziran Pazartesi gününden itibaren yaz Kur’an kurslarımız eğitime başlayacak. Kur’an kurslarımızla camilerimiz çocuk sesleriyle şenlenecek." dedi. 

Müftü Şahin, "Her yer gibi Kilis’imizin de Kur’an kurslarına ihtiyacı var. Her eve Kur'an'ın ve Peygamber ahlakının girmesine ihtiyaç var. Kur’an-ı Kerim ile birlikte itikat ve ibadet konularını öğrenmek isteyen bir kişi, bunu kendisine öğretecek bir muhatap bulamıyorsa dünya ve ahirette bu büyük vebalin altından kalkamayız. Özverili ve samimiyetle her eve ulaşmak zorunda olduğumuzu unutmayalım." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan