Kilis Müftülüğüne bağlı Ömer-Ayyuş Topal 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursunda öğreticilerimiz Tuba Tosun ve Gülten Çakmak tarafından eğitim alan, kendileri küçük ama belli ki yürekleri kocaman olan minik öğrenciler, Kilometrelerce uzakta, hiç bilmedikleri yerdeki hiç tanımadıkları Yemenli kardeşlerine kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını gönderdiler.

Miniklerin kumbaralarından çıkan miktar 605 Lira, anlamı miktarından çok çok büyük olan bu paraları minikler TDV Kilis Başkanı İl Müftüsü Abdurrahman Şahin ve TDV Kilis Sorumlusu Hüseyin Örs’e dualarla teslim ettiler.

İl Müftüsü Abdurrahman Şahin makamında ağırladığı koca yürekli miniklere hediyeler verdi. 

Türkiye Diyanet Vakfı, yurt içindeki 1.000 şubesi ve dünyanın 135 ülkesinde, eğitimden kültüre, sosyal ve hayri hizmetlerden dini hizmetleri destekleme faaliyetlerine ve uluslararası yardım çalışmalarına kadar geniş bir alanda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Savaş, kriz, deprem, sel, kuraklık gibi afetlerin yaşandığı bölgelere yönelik yardım kampanyaları yürüten Türkiye Diyanet Vakfı, bu bölgelere, gönüllü ve görevlilerimiz aracılığıyla temel gıda ve ihtiyaç maddeleri ulaştırmaktadır.

Büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan, İslam coğrafyasında önemli bir yere sahip olan ve ecdadımız Osmanlı’dan izler taşıyan Yemen, ülkede yaşanan iç savaş nedeniyle açlık ve ölüm tehlikesiyle karşı karşıya.

24 milyon nüfusa sahip Yemen'de, ülkenin büyük bir kısmı insani yardıma muhtaç durumda. Yaklaşık 15 milyon kişinin güvenli içme suyuna erişimi bulunmuyor. Sağlık alt yapasının tamamen çöktüğü ülkede, 2 milyon çocuk beslenme yetersizliği ve ciddi sağlık sorunları yüzünden hayatta kalma mücadelesi veriyor. Temel gıda ve tıbbi malzeme ihtiyacının had safhada olduğu Yemen, ülkedeki açlık ve susuzluk tehlikesi yüzünden büyük bir insani kriz yaşıyor.

Yemen’de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayan Türkiye Diyanet Vakfı, zor günler geçiren kardeşlerimizin yanında olmaya devam ediyor ve Yemen için hayırsever milletimizi yardım seferberliğine çağırıyor. 

Yemen’in çığlığını duymazdan gelmeyelim. Savaş, şiddet ve açlıkla mücadele eden kardeşlerimizin yanlarında olabilmek adına Türkiye Diyanet Vakfı olarak biz de oradayız. 

Tarih boyunca mazlumların yanında olan milletimiz, Yemen'in çığlığına da sessiz kalmayacaktır.

Yemenli kardeşlerimize yardım elini uzatmak isteyen vatandaşlarımız, bagis.tdv.org adresinden online bağış yapabilir, cep telefonlarından da "YEMEN" yazıp 5601'e kısa mesaj göndererek 10 TL destek verebilirler.

Ayrıca vatandaşlarımız, Vakfımızın banka hesap numaralarına yapacağı bağışlarda açıklama kısmına “YEMEN” yazarak bu iyilik seferberliğine katılabilirler.

Editör: Mehmet Çalışkan