Kilis İl Müftülüğü rehberliğinde Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) inşaası tamamlanan Mehmet Arif Bayram Camii, dualarla açıldı.

Caminin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kovid-19 tedbirleri eşliğinde düzenlenen açılış törenine Kilis Valisi Recep Soytürk, Gaziantep Valisi Davut Gül, Kilis İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, Kilis ve Gaziantep Belediye başkanvekilleri, siyasi parti temsilcileri, cami yapımında katkıları olan hayırseverler ile OSB çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Kilis Valisi Recep Soytürk, "Hocamızın Kur'an tilavetinde geçen Tevbe Suresi 18. ayet-i kerimede belirtildiği gibi, 'Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder.' Ancak gönlü güzel insanlar böyle işleri yapabilir. Allah hayırlarını kabul etsin. Baştan sona yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. 

Mehmet Arif Bayram Camii'nin inşa süreci hakkında bilgilendirmelerde bulunan Kilis Müftüsü Abdurrahman Şahin ise cami inşaatının her aşamasını yakından takip ettiklerini ve ibadete açılmasının sevincini yaşadıklarını belirtti.

Konuşmalarının ardından Kilis Valisi Recep Soytürk, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Kilis Müftüsü Abdurrahman Şahin tarafından hayırsever Hasan Gürkan Bayram'a Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından imzalanarak gönderilen "Takdir Belgesi" takdim edildi.

Kilis Müftüsü Şahin tarafından yapılan dua ile Mehmet Arif Bayram Camii ibadete açılarak açılışa katılanlarla birlikte camide ilk cuma namazı kılındı.

Editör: Mehmet Çalışkan