"1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle KYK yurtlarında kalan kız öğrenciler, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle tarihi camilere “Vefa” ziyareti gerçekleştirdi.

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Ayşe Özdemir ve Lutfullah Mahmut Karcıoğlu’nun rehberliğinde gerçekleştirilen ziyaretlerde öğrenciler tarihi camiler hakkında bilgi alarak din görevlilerinin haftasını tebrik etti.

KYK’lı gençleri İl Müftülüğünde misafir eden İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, “Diyanet İşleri Başkanlığımızca bu yılki temamız 'Cami, Din Görevlileri ve Vefa'. Sizler de biliyorsunuz ki 'Vefa' sadece İstanbul da bir semt ismi değildir. Bizler Rabbimiz ömür verdikçe, ardımızda bıraktığımız ne varsa hepsine vefalı olacağız ve vefayı kendimize bir borç bileceğiz. Tasavvufi yönden de bakacak olursak İnsanın Allah’a verdiği sözü tutmasına vefa denir. Allah 'Elestü Bi Rabbiküm' (Ben Sizin Rabbiniz değil miyim?) diye sormuş ve tüm ruhlarda 'Evet' cevabını vermiştir. Bizler dünyada olduğumuz sürece Rabbimizi zikredeceğiz, ibadet edeceğiz ve bir gün dönüşün mutlaka O’na olduğunu bileceğiz. İşte bunları bilmek “Vefa” göstermektir.” dedi.

Müftü Şahin, öğrencilere Diyanet yayınlarından çıkan çeşitli kitaplar hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan