Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 81 ilde hizmet yürüten din görevlileri, İçişleri Bakanlığınca oluşturulan "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında, vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

Kilis Müftülüğü personeli ve Türkiye Diyanet Vakfı Kilis Şubesi gönüllüleri, Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında yaşlı ve hasta vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılıyor.

Mahallesindeki yaşlı ve hasta vatandaşların evlerini temizleyip boya ve badanasını yapan, yemeğini pişiren ve her türlü maddi-manevi destek sağlayan din görevlileri, yaşlı ve hastalardan gelen hiçbir talebi geri çevirmiyor.

İl genelinde sürdürülen çalışmalara dair Diyanet Haber'e değerlendirmelerde bulunan İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, şu ifadelere yer verdi:

"Vefa grupları bünyesinde diğer kurumlarla beraber hareket ediyoruz. Bir vatandaşımızın sağlık problemi varsa Vefa ekiplerimizdeki din görevlilerimiz aracılığı ile bunları sağlık müdürlüğüne yönlendiriyoruz. Yaşlı ve kimsesiz vatandaşların evini temizliyor, sobasını söküyor, halılarını ve bulaşıklarını yıkıyoruz. Gıda gibi temel ihtiyacı olanları tespit ediyor ve sosyal yardımlaşma vakfımıza yönlendiriyoruz. Bu şekilde sahada hem vatandaşlarımıza elimizden gelen yardımı yapıyor hem de diğer kurumlarımıza yardımcı oluyoruz.’"

Editör: Mehmet Çalışkan