Kilis İl Müftülüğü, “Mevlid-i Nebi Haftası” kapsamında çok sayıda etkinlik düzenledi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s.) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’nde, Kilis Müftülüğünce Merkez Hacı Cümbüş Camii’nde program düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilahi ve kasideler seslendirildi, Mevlid-i Şerif okundu, salavat-ı şerifeler getirildi.

Programda cemaate hitap eden İl Müftüsü Abdurrahman Şahin şöyle konuştu:

“Dünya var olalı beri kimse bu kadar sevilmedi. Bugün burada bir araya gelmemizin sebebi, bir büyük insanı anmak ve anlamaya çalışmak. Aslına bakarsanız onu anmanın yolu, onu anlamaktan ve yürüdüğü yoldan yürümekten, yaşadığı hali yaşamaktan geçiyor.

Belki Mekke’nin Kureyş’inde yaşayamayız, açlık günlerinde ona eşlik edemeyiz, hüzün yılında gözyaşına ortak olamayız, Bedir’de sevincini paylaşamayız, yetimliğini, yurdundan sürülüşünü, mücadelesini, inancını onunla omuz omuza soluyamayız. Fakat bütün bunları yapamıyor oluşumuza rağmen ona ve öğretilerine duyduğumuz ihtiyacı, sanki bugün yaşasa dünyayı kurtarıvereceğini hissederiz, biliriz. Onu gönlümüzde böylesine diri tutan, aslında Rabbi’nden getirdiği risalete duyduğumuz ihtiyaçtandır. Tam bin 500 yıl önce modern hukukun yeni kavuştuğu evrensel ilke ve yasakları Veda Hutbesi’nde ümmetine vasiyet etmiştir. Ve bizleri çok merak ettiğini söylemiştir. Kendisini görmediği halde ona inanan kardeşlerini merak ettiğini ifade etmiştir.

İnsanlığın hiç olmadığı kadar o kutlu elçinin getirdiği mesajları anlamaya ve yaşamaya ihtiyacı var. Onun reçetesi emsalsizdir, zamansızdır, aşımsızdır. Onun reçetesi Kur’an dır.”.

İl Müftüsü Şahin’in yaptığı dua ile tamamlanan program sonunda cemaate ikramlarda bulunuldu.

KYK yurtlarında Mevlid Kandili programları düzenlendi

Öte yandan Kilis Müftülüğünce Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan üniversite öğrencilerine yönelik “Mevlid Kandili” programları düzenlendi.

Farklı yurtlarda icra edilen programlarda Kur’an-ı Kerim okundu, salavat-ı şerifeler getirildi, ilahiler seslendirildi, dualar edildi.

Program sonunda üniversite öğrencilerine Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından çıkan kitaplar hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan