Kilis İl Müftülüğü koordinesinde Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Mahallesi’nde inşa edilecek olan 4-6 yaş Kur’an kursunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan İl Müftü Vekili Recep Çarpar, inananların Allah yolunda iyilik yapmaktan geri kalmamaları gerektiğini belirterek, “Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de, ‘Kim nefsinin cimriliğinden korunursa işte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir. Eğer siz Allah'a güzel bir borç verirseniz Allah onu size kat kat öder ve sizi bağışlar. Allah şükrün karşılığını verendir, Halimdir.’ buyurmaktadır. Ayetlerde anılan amaç doğrultusunda hareket edip, Allah’ın rızasına kavuşmak için infakta bulunan hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu hayırlı hizmetin en kısa sürede tamamlanması için yapımında emeği geçen herkese Allah’tan sağlık ve muvaffakiyet diliyor, kendilerini tebrik eriyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftü Vekili Çarpar’ın yaptığı dua ve kurban kesimi ile Kur’an kursunun temeline ilk harç döküldü.

Mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı Kilis Şubesine ait olan 432 metrekare alan üzerine iki katlı olarak inşa edilecek Kur’an kursuna hayırsever Hasan Arslan'ın katkı sunacağı belirtildi.

Editör: Mehmet Çalışkan