Kilis İl Müftülüğü koordinesinde inşa edilecek olan cami için temel atma töreni düzenlendi.

Hayırsever iş insanı Ömer Beyaz'ın destekleriyle yapılacak caminin temel atma törenine Kilis Vali Yardımcısı Semih Doğanoğlu, İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, Belediye Başkanı Servet Ramazan, İl müftü yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törenin açılış konuşmasında Vali Yardımcısı Semih Doğanoğlu, “Kişi ölünce amel defteri kapanır, ancak üç grup hariçtir. Bunlar sadaka-i cariye, faydalı ilim ve dua eden hayırlı evlat bırakan kimselerdir. Camiler, gönüllerin buluştuğu, kalplerin tek yürek birlik ve beraberlik içinde attığı kutsal mekanlardır.” dedi. 

İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, ilahi müjdeye mazhar olmak için camileri imar ve ihya etmenin bütün milletimizin ortak temennisi olduğunu belirterek, “İlimizde yeni camilerin yapılması önem arz ediyor. Üç dönüm arazi üzerine  bin 420 kişi kapasiteli camimizin iyiliklere, güzelliklere kapı aralamasını temenni ediyorum. Camileri inşa ve ihya eden hayırseverlere, ömrünü din hizmetine adayan din görevlilerimize sevgi, saygı ve şükranlarımı sunarım.” diye konuştu.

Temel atma töreni, İl Müftü Yardımcısı Recep Çarpar’ın  yaptığı dua ile sona erdi.


 

Editör: Mehmet Çalışkan