Kilis’teki 15 Temmuz etkinlikleri Kilis Şehitliği’nde düzenlenen törenle başladı.

Kilis Valisi Recep Soytürk’ün de katıldığı törende şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı"nda İl Müftü Vekili Cengiz Çolak, 15 Temmuz Şehitlerinin ruhlarına ithafen okunan Hatm-i Şeriflerin duasını yaptı.

Mehter ve semazen gösterileri ile dinleti ile devam eden programda saatler 00:13’ ü gösterdiğinde ülke genelindeki 90 bini aşkın camide darbeleri susturan sela sesleri yükseldi.

- 15 Temmuz şehitleri için Mevlid-İ Şerif okundu

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Hacı Mustafa Cümbüş Camii'nde akşam namazı sonrası tüm şühedanın mukaddes ruhları için Mevlid-i Şerif okundu.

Mevlit programı sonrası cemaate lokum ve gülsuyu ikram edildi.

- Şehitlik ziyareti

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Kilis İl Müftü Vekili Cengiz Çolak, din görevlileri ve Kur’an kursu öğrencileri şehitlikleri ziyaret etti.

Hafız öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerim okunan ziyarette Müftü Vekili Çolak, şehitler için dua etti.

- Şehit aileleri ve gaziler unutulmadı

İl Müftü Vekili Cengiz Çolak beraberindeki din görevlileriyle Kilis İl Jandarma Komutanlığında görevli Gazi Teğmen Mustafa Timo ve Gazi Astsubay Özgür Ünsal ile şehit ailelerini ziyaret etti.

- Yaz Kur’an Kursu öğrencileri din istismarına karşı bilgilendirildi

Öte yandan Kilis Müftülüğünce, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Yaz Kur’an kursu öğrencilerine yönelik "Din İstismarı İle Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi" konulu seminerler düzenlendi.

Seminerde, din istismarı nedir, din istismarını önlemek için alınması gereken önlemler nelerdir ve sahih dini bilgiye ulaşmanın önemi nedir gibi konular anlatıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan