Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülükleri bünyesinde din görevlileri ve Kur’an kursu öğrencileri tarafından 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için binlerce hatim okundu.

Şehitlik ziyareti

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında ilk etkinlik Kilis Şehitliğine gerçekleştirilen ziyaret ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kuran-ı Kerim okundu.

İl Müftüsü Abdurrahman Şahin tarafından tüm şehitler için dualar edildi. 

Tören, şehit kabirlerine çiçek bırakılmasıyla sona erdi. 

Mevlid-i Şerif programı 

Kilis İl Müftülüğünce düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında öğle namazı öncesinde Tekye Camii’nde Mevlid-i Şeri programı gerçekleştirildi.

Din görevlileri şehitler için Kur’an-ı Kerim tilavet etti, Mevlid-i Şerif okudu.

Kur’an kursu öğrencilerinden anma töreni

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nün 5. yıl dönümü münasebetiyle Kur'an kurslarında da anma törenleri gerçekleştirildi.

Bu kapsamda şehitler için okunan hatimlerin duası, Mehmet Pişkin Erkek Kur’an kursunda duası yapıldı.

Cumhuriyet meydanı doldu, taştı

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında düzenlenen etkinliklerin sonuncusu Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, İl Müftüsü Abdurrahman Şahin’in yaptığı dua ile devam etti. 

Programlara Kilis Valisi Recep Soytürk, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise ülke genelindeki 90 bini aşkın camide olduğu gibi Kilis’teki tüm camilerden ve Cumhuriyet Meydanı’na kurulan sahneden salâ sesleri yükseldi.

Editör: Mehmet Çalışkan