Kilis’te gençlerin zamanlarını dini, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak ve akranlarıyla bir araya gelmelerini temin etmek amacıyla faaliyet gösteren Diyanet Gençlik Merkezleri'ne bir yenisi daha eklendi.

Kilis İl Müftülüğünce Katrancı Camii müştemilatında yapımı tamamlanan ‘‘Hacı Mahmut Savaş Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi’’ hizmete açıldı.

Hacı Mahmut Savaş Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi hakkında Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, "Gençlere yatırım geleceğe yatırımdır. Gençlere sahip çıkalım ki vatanımıza, milletimize, bayrağımıza da sahip çıkalım. Bu kutsal amaçlarla açılan Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde gençlere yönelik Kur'an, tefsir ve diğer derslerin yanısıra, sosyal ve kültürel içerikli faaliyetler de yapılacaktır. Ayrıca gençler sınırsız internet ortamında Gençlik Merkezi'ni bir kütüphane, dershane olarak da kullanabilmektedirler. Gençlik Merkezi gençler için güvenilir bir liman, hoşça ve helal dairede zaman geçirecekleri seçkin bir yuva konumunda olup, gençlerimizi beklemektedir" dedi.

Ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetle mücadele

Öte yandan Kilis İl Müftülüğü, personele yönelik "Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" konulu seminer düzenledi.

Pandemi tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen seminerde, ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesinde din görevlilerinin katkısının sağlanması, ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesinde Diyanet işleri Başkanlığının sorumluluk alanları masaya yatırıldı.

"Aile içinde şiddete zemin hazırlayan hatalı zihin kodlarıyla mücadele etmek ve doğru dini bilgiyi toplumumuza yaymak konularının" da ele alındığı seminerde, Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı Samet Yaman çevrimiçi sunum yaptı.

Editör: Mehmet Çalışkan