Korona virüs salgını sürecinde vatandaşı bir an olsun yalnız bırakmayan din görevlileri, şimdi de salgına karşı alınan tedbirler kapsamında toplu iftar programlarının iptal edilmesi nedeniyle ihtiyaç sahiplerinin evlerine iftarlık servis ediyor.

Bu kapsamda Kilis İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kilis Şubesi iş birliğinde hazırlanan iftarlıklar, din görevlilerince ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırılıyor.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek hazırlanan iftarlıklar, İl Müftülüğü ekiplerince şehrin çeşitli noktalarında ihtiyaç sahiplerine dağıtılırken, sokağa çıkmaları sınırlandırılan yaşlı ve hasta vatandaşların evlerine ise iftarlıkları Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alan din görevlileri ulaştırıyor.

Günde 500 kişilik iftar yemeğinin dağıtıldığını belirten Kilis İl Müftüsü Abdurrahman Şahin; "Ramazan ayı boyunca bir ailenin sofrasında tat ve bereket bırakmaya, gönülleri almaya ve ihtiyaç sahiplerini gözetmeye devam edeceğiz." dedi.

Öte yandan korona virüsle mücadele kapsamında Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarında da yer alan din görevlileri, ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam ediyor.

Kilis İl Vaizi İlknur Türe, ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla aynî yardım topladı.

Hayırseverlerin desteğiyle toplanan yardımlar, Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarında yer alan din görevlileri ve Türkiye Diyanet Vakfı Kilis Şubesi gönüllüleri aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. 

Editör: Mehmet Çalışkan