Kilis İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ile Kilis 7 Aralık Üniversitesi İdeal Genç Öğrenci Topluluğu, "Anlam Dünyamız ve Gelecek Tasavvurumuz konulu konferans düzenledi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı konuşmacı olarak katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açış konuşmasını yapan Kilis İl Müftü Vekili Recep Çarpar, dünyada hızlı bir değişim süreci yaşandığına işaret ederek, "Bu değişimde kaybetmememiz gereken en önemli şey, ahlaki değerlerimizdir. Ahlaki değerlerimizi muhafaza etmeliyiz." dedi.

Ardından kürsüye davet edilen Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı, insanın en temel ihtiyacının anlam olduğunu belirterek, "Düşünen insan, hayatı ve yaşadıklarını anlamlandırma ihtiyacı duyar. Yaşadığımız çağın en temel krizi, anlam ve buna bağlı olarak ahlak krizidir. Değerler ve medeniyet krizidir. Öyleyse hayatın anlamını konuşmak zorundayız." ifadelerine yer verdi.

Güçlü olanın değil haklı olanın desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Irmaklı, şunları kaydetti:

"Son asırlarda Batı merkezli bir yaklaşımla dünya, insanı doğal seleksiyonun bir parçası olarak ele almıştır. Buna göre güçlü olan haklıdır, zayıf olan ezilmeye ve yok olmaya mahkumdur. Biz bu yaklaşıma itiraz ediyoruz. İnsan, insanın kurdu değil yurdudur. Güçlü olan değil haklı olan desteklenmelidir. İnsanı, merhameti ve adaleti yok sayan bir anlayışla dünya yaşanmaz hale gelmiştir. Şu anda insanlığın büyük kısmı açlık, yoksulluk, çaresizlik, umutsuzluk ve yalnızlığa mahkum olmuştur. Diğer yanda çok küçük bir kısım alabildiğine lüks ve konforlu bir hayata kapılmıştır. Dünyadaki sorunların, acının, yoksulluğun sebebi iklim, coğrafya ya da kaynakların azlığı değildir. İnsanın azgınlığıdır. İnsanın vicdanı ve adaleti terk etmesidir. Bizim bu bilinçle daha çok çalışmamız gerekir. İslam insanlığa özgür, onurlu, güvenli ve insanca bir hayat vadeder. Ama bu hayatı yaşanır kılmak için çaba göstermek gerekir. Dolayısıyla sizler büyük bir ideale, sağlam bir inanca, köklü bir bilgiye, asil bir duruşa ve aksiyona sahip olmalısınız. Böyle olduğunuzda başta kalbimiz olmak üzere evimiz, şehrimiz, ülkemiz ve dünyamız daha güzel olacaktır."

Konferansın sonunda "Göç ve Çocuk" temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan