Kilis İl Müftülüğünce Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Hac Organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik "Hac Eğitim Seminerleri" başlatıldı.

Haziran ayında yola çıkacak olan hacı adaylarının, hac ibadetini eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmelerini temin etmek amacıyla düzenlenen seminerlerin ilki İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Seminer Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sonrasında hacı adaylarına bazı hatırlatmalarda bulunan İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, şunları kaydetti:

"Hac, meşakkattir ve sabır ister. Mübarek beldelere gitmek siz değerli kardeşlerime nasip olacak inşallah. Birçok kişi hasretle beklerken kurada siz çıktınız. Buna çok şükretmeli ve daha şimdiden maddi ve manevi hazırlıklara başlamalısınız. Bu sene az bir toplulukla hacca gideceksiniz. Doya doya oraları yaşayacaksınız. Ve inşallah salimen dönüp geleceksiniz. İki senenin ardından bu sene az bir grupla hem Türkiye’den hem de diğer memleketlerden hacca gidilecek. Kabe’ye giderken, tavaf ederken, Arafat’a çıkarken, Müzdelife’ye inerken her yerde Allah Teala’nın lütfuyla rahat ve huzurlu bir şekilde gidip geleceksiniz. Çıkacağınız bu kutlu yolculuğun şimdiden hayırlı olmasını, yapacağınız hac ibadetinizin makbul olmasını, hayırla gidip hayırla gelmenizi yüce Rabbimden niyaz ediyorum."

Editör: Mehmet Çalışkan