Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden arındırılan Suriye'nin Azez kentinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yapımı tamamlanan Azez Müftülüğü (Eğitim Merkezi, lojman ve misafirhanelerden oluşan 5 katlı kompleks), GAUN Azez İslami İlimler Fakültesi, Cerablus Müftülüğü, Azez Kıraat Merkezi, Yunus Savaş 4-6 Yaş Kur'an Kursu, Türkiye Diyanet Vakfı Lojistik Merkezi ve Sebil Camii düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kilis İl Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirilen açılışa Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Kilis İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin Gezgiç, Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Sünetci, Kilis İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, bölge koordinatörleri ile TDV gönüllüleri katıldı.

Açılışların ardından heyet hafızlık eğitimini tamamlayarak mezun olan 219 öğrenci için Ali Bin Ebu Talip Camii'nde düzenlenen merasime katılarak öğrencilere belgelerini takdim etti.

Öte yandan heyet Kilis İl Müftülüğünü de ziyaret ederek İl Müftüsü Abdurrahman Şahin'den bölgede yürütülen çalışmalara dair bilgi aldı.

Editör: Mehmet Çalışkan