Kayseri il müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan 11 tırlık un, gıda ve çocuklar için bayramlık kıyafet malzemesi taşıyan iyilik kervanı, Ahmet İnci Camii’nde kılınan yatsı ve teravih namazı çıkışında düzenlenen törenin ardından dualarla uğurlandı.

Uğurlama törenine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Kılıç, il müftü yardımcıları, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şahin Güven, Kayserililerin hayırseverliği ile bilindiğine dikkat çekti, yapılan yardımlardan dolayı teşekkür etti. Güven konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Kayserimiz, sınır ötesindeki Suriyeli ihtiyaç sahibi kardeşlerimize sürekli yardım gönderiyor. Terörden arındırılan el-Bab, Azez, Cerablus ile Halep ve İdlib’de özellikle mülteci kamplarında bulunan kardeşlerimize iki yıl içerisinde 400 TIR yardım gönderdik. Şu anda yola çıkacak olan 11 tır ile birlikte 411 tır yardım yapmış olacağız. Bunlar, sizlerin gayret ve çabalarıyla oluyor.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtı’yla terörden temizlenmiş olan bölgelerdeki mağdur, mazlum ve muhtaç kardeşlerimize ellerimizi uzatıyoruz. Şimdi göndereceğimiz 11 tırının 9’unda un var. O bölgelerde, Türkiye Diyanet Vakfımızın fırınları var. Bu unlar, o fırınlarda ekmek oluyor ve sıcak sıcak iftar ve sahur sofralarına konuyor. Ayrıca bir tırımız da pirinç, bulgur, fasulye ve nohut olmak suretiyle tamamen kuru bakliyattan oluşuyor. Bölgede bunlara da ihtiyaç var. Özellik de bu ayın ramazan ve önümüzün de bayram olması nedeniyle bayramda, o bölgenin çocukları, ümmetin yetimleri mağdur olmasın, ramazan sevinci onların evine de girsin düşüncesiyle bir çalışma yaparak, bir tırı da çocuklar için hazırladık. Bu tırımızda binlerce takım bayram elbisesi, ayakkabı, oyuncak, şeker, çikolata, bisküvi var. Bunları gönderiyoruz ki orada bulunan çocuklarımızda bayramlarını güzel bir şekilde yaşasınlar.

15 Temmuz gecesi bize gelen ilahî yardımın, o mazlum ve mağdur coğrafyadaki kardeşlerimizin duaları vesilesiyle tecelli ettiğine inanıyoruz. Bundan sonra biz onları unutmadıkça, onların dualarıyla hem ayakta duracağız hem de dünyaya İslam ümmeti olmanın örnekliğini sunacağız.”

Müftü Güven’in ardından söz alan Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Suriye’de yaşanan insanlık dramına Türkiye’nin kayıtsız kalamayacağını ifade etti. Yıldız konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz, kayıtsız kalamayız, oralarda hiçbir şey yokmuş gibi davranamayız. Müslüman kardeşlerimizin acısına kayıtsız kalmamak, bizim imanî meselemizdir. Dünya, bu meselede bize örnek olacak bir durumda değil. Tam tersi olarak, insani sınavların kaybedildiği bir coğrafyada yaşıyoruz. Bizler, üzerimize düşen görevi yerine getirip Müslüman kardeşlerimize kayıtsız kalmayacağız. Diyanet Vakfımıza, Diyanet Vakfı Kayseri şubesine ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından, Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik tarafından yapılan dua ile iyilik taşıyan tırlar Suriye’ye doğru yola çıktı.

Editör: Mehmet Çalışkan