Yaz Kur’an kurslarında görev yapacak din görevlilerine yönelik Hakkari İl Müftülüğünce iki ayrı seminer düzenlendi.

Merkez Hacı Sait Camii'nde koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen seminerlere yaz Kur’an kurslarında görev alacak personel katıldı. 

Açış konuşmasını yapan İl Müftü Vekili Mikail Polat, "5 Temmuz Pazartesi gününden itibaren yaz Kur’an kurslarımız yüz yüze ve çevrimiçi olarak eğitime başlayacak. Kur’an kurslarımızla camilerimiz çocuk sesleriyle şenlenecek." dedi. 

Müftü Vekili Polat, "Her yer gibi Hakkari’mizin de Kur’an kurslarına ihtiyacı var. Her eve Kur'an'ın ve Peygamber ahlakının girmesine ihtiyaç var. Kur’an-ı Kerim ile birlikte itikat ve ibadet konularını öğrenmek isteyen bir kişi, bunu kendisine öğretecek bir muhatap bulamıyorsa dünya ve ahirette bu büyük vebalin altından kalkamayız. Özverili ve samimiyetle her eve ulaşmak zorunda olduğumuzu unutmayalım." diye konuştu.

İki gün boyunca devam edecek seminerde; "2021 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları", "Din Hizmetlerinde İletişim ve Rehberlik: Çocuk ve Gençlerle Etkili İletişim", "Din Eğitiminde Pedagojik İlkeler", "Ergenlik Dönemi Din ve Maneviyat", "Sınıf Yönetimi", "Mahremiyet Eğitimi" ve "Din Eğitiminde Drama" gibi konularda sunumlar eşliğinde bilgi verilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan